Evde Su Faturasından Tasarruf Etmenin 7 Yolu . Evlerinizde alacağınız çok basit önlemlerle aylık su tüketiminizi %30 oranında azaltmak dolayısı ile aylık su faturanızı bu oranda azaltmanız mümkündür.
Hanenize gelen su faturasını üçte bir oranında azaltmak demek yıllık olarak hesap edildiğinde çok ciddi bir rakamın cebinizde kalması anlamına gelir. Su tasarrufu yapmanızı sağlayacak önerileri sizler için aşağıda açıkladık.
Evde Su Tasarrufu Yapmanın Yolları
1. Duş Alırken Harcanın Suya Dikkat

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki evlerimizde kullandığımız suyun önemli bir bölümünü duş alırken harcamaktayız. Burada alacağımız basit bir iki önlem ciddi oranda su tasarrufu demektir. Duş esnasında suyu sürekli açık tutmamak boş yere litrelerce suyun akıp gitmesini engelleyecektir. Sadece bununla kalmayacak ayrıca kombinizde bu esnada suyu ısıtmak için çalışmayacağı için doğalgaz kullanımında da yani doğalgaz faturanızda da bir tasarruf etmiş olacaksınız. Duş alırken geçirdiğiniz zamanı 3 dakika daha kısa tutarsanız önemli bir oranda daha su tasarrufuna gitmiş olursunuz.
2. Diş Fırçalarken Harcanan Su

Dişlerinizi fırçalarken musluğu kapalı tutmaya dikkat etmelisiniz. Açık tutulan musluk boşa akan litrelerce su demektir ve bu ayın sonunda toplamda çok ciddi bir miktar boşa akan su demektir.
3. El Yüz Yıkarken Harcanan Su

El ve yüz yıkanırken musluğu yüksek kademede açık tutmamaya özen göstermelisiniz. Yüksek kademede açılan musluk olması ve yeterli derecede akması gerekenden çok daha fazla suyun akmasına sebep olacaktır.
4. Elde Yıkanan Bulaşıklar

Elde mümkün olduğunca bulaşık yıkamamaya dikkat etmeli ve kirlenen mutfak elemanlarınızı bulaşık makinasına koymalısınız. Unutmamalısınız ki bulaşık makineniz elde yıkarken akıttığınız su miktarı ile neredeyse tam bir yıkama yapmaktadır.
5. Bulaşık Makinesi Ne Zaman Çalıştırılmalı

Bulaşık makinenizi tam dolu iken çalıştırmaya özen göstermelisiniz. Bulaşık makinesi içerisine koyduğunuz kirlilerin adedine bağlı olarak su kullanmaz. İçerisine üç tabak koymakla tam anlamıyla makinenizi kirli olarak çalıştırmak arasında su kullanım açısından hiç fark yoktur. Makine her defasında aynı oranda su kullanır. Bu nedenle makinenizi tam şekilde doldurduktan sonra çalıştırmaya gayret ediniz ve bunu alışkanlık haline getiriniz.
6. Çamaşır Makinesi Ne Zaman Çalıştırılmalı

Çamaşır makinenizi mümkün olduğunca tam dolu olarak çalıştırınız. Çok az miktarda çamaşır koyarak çamaşır makinenizi çalıştırmayınız. Çamaşır makinesi de tıpkı bulaşık makinesi gibi içinde ne kadar kirli olsa da aynı oranda su kullanırlar.
7. Klozetin Şamandıra Ayarının Yapılması

Klozetinizin şamandıra ayarını yaparak klozetinize daha az miktarda su dolmasını sağlayabilirsiniz. Dolayısı ile her defasında daha az miktarda klozetinize su dolduracak ve her kullanımda daha az su akıtmış olacaksınız. Klozetler hacim itibari ile gereğinden fazla su kapasitesine sahiptir ve her kullanımda olması gerekenden çok daha fazla su akıp gitmektedir. Gün içerisinde kaç defa ve toplamda bir ayda kaç defa klozeti kullandığınızı düşünürseniz bir aylık süre içerisinde yüzlerce litre suyu boşuna akıtıyorsunuz demektir. Klozetten akan su banyodan sonra kullandığınız en çok su miktarıdır bunu unutmayınız. Burada alacağınız basit bir önlem çok önemli miktarda su tasarrufu yapmanız ve aynı oranda daha az su faturası gelmesi demektir.
Yukarıda açıkladığımız yedi önlemi almanız halinde o güne kadar gelen aylık su faturanızın artık %30 oranında daha az gelmesi demek olacaktır. Bu da hiç azımsanmayacak bir orandır ve böylece de su tasarrufu etme bilincine sahip olmuş olacaksınız.
0 Comments